
En unik godisinredning för små utrymmen
speciellt framtagen för en stor europamarknad



I Sverige äter vi mycket godis per person
Vi äter 15 kg godis per person och år varav 5 kg är lösviktsgodis. Detta motsvarar en årlig omsättning i Sverige på cirka 8 miljarder kronor, 5 % av den totala livsmedelsomsättningen.
Detta är en marknad som inte är konjunkturkänslig och aldrig har gått tillbaka de senaste 35 åren.
I övriga Europa äter man lika mycket
I Europa är den totala marknaden på godis cirka 1000 miljarder kronor. Man konsumerar nästan lika mycket godis per person i Europa som i Sverige, cirka 15 kilogram per år. Skillnaden är att man äter annat godis än här, större andelar choklad, tuggummi m.m.
Den europeiska marknaden upptäcker nu de vuxna smakerna i svenskt LVG och intresset växer kraftigt. Sverige exporterar lösviktsgodis för cirka en miljard kronor varje år, exporten växer med 30- 40 procent årligen.


Men med den nuvarande inredning är det svårt för Europa att följa efter
Många europeiska handlare vill följa med på den resan men har svårt att få lönsamhet i konceptet. Detta beror på att all befintlig inredning är anpassad till svenska förhållanden med hög varuomsättning och lönsamhet. Exponeringen blir både för stor och för dyr för att handlaren ska få ekonomi i konceptet.

Det unika med CandyTotem

CandyTotem är nydanande exponering genom sin storlek, låga produktionskostnad, många face och med ett högt varutryck.
CandyTotem går helt i linje med de stora internationella konsumenttrenderna som:
-
Tillgänglighet för spontanköp
-
Anpassning till konsumentens personifiering
Efter lång tids utvecklingsarbete finns nu en fungerande helhet där lika mycket vikt läggs på låga produktionskostnader som högt varutryck. Kravlistan är gedigen med stackbarhet för låga fraktkostnader, hygien, hållbarhet och möjlighet till belysning på varorna.
Försäljningspriset har vi satt kring 7-10 000 kronor per styck. Motsvarande exponering med 35 face idag ligger mellan 20 -50 000 kronor.
Affärsplan
Genom att placera ut lättsålda och lättplacerade CandyTotem skapar vi en ny distributionskanal för svenskt godis på en mycket stor mogen Europamarknad.
Idag finns etablerade kontakter med svenska godisgrossister som vänder sig till svensk servicehandel och till nuvarande exportmarknad. Vi har lovat att skriva ett ÅF-avtal med de flesta av dessa så fort CandyTotem finns att leverera.
Våra främsta målkunder kommer att bli europeiska kedjor och grossister med storlek på cirka 100 till 2000 återförsäljare. För att nå dessa kommer vi att ställa ut på mässor som bl.a. ISM Köln och liknande.
Först bearbetas kedjor i marknader där lösviktsgodis redan är etablerade som Norden, Baltikum, Storbritannien och länder som expanderar kraftigt som Spanien och Portugal.
Via en e-handelsplattform med ett eget konsumentvarumärke ska vi erbjuda mindre handlare att köpa kompletta kit med ställ och ett urval av godis. Skiss på CandyTotems hemsida
Vår målsättning att öka bolagets värde tio gånger inom en femårsperiod.
Ola Westlund en av få i världen som verkligen kan det här med Pick & Mix
Ola har arbetat med strategier, design och produktion av varuexponeringar i 25 år åt Sveriges största varumärken.
Huvudfokus har legat på köpbeteende för impulsköp.
Under tio år har Ola utvecklat och producerat tre pick & mix butikskoncept för Reitan och Privab (Gottmix och Kidmix) inklusive kringprodukter och gjort ett flertal marknadsundersökningar. Vilket har gjort att han har lärt sig lösviktsgodisbranschen i detalj.
För att få en exponering att fungera så bra som möjligt bra behöver man förstå alla led från konsument, handlaren till varumärket. Lika viktigt är det att också vara delaktig i designen, konstruktionen och produktionen för att visionen ska kunna bli verklighet.
Ola Westlund VD och grundare.
